Ga terug naar het overzicht

Wasmachine bedienen met je smartphone

Op de CES beurs in Las Vegas werd afgelopen weekend door twee elektronicafabrikanten een nieuwe manier van bedienen gepresenteerd. Wasmachines kunnen dankzij LG en Samsung nu vanaf je smartphone worden bestuurd!

Het Smart ThinQ-programma is volgens producent LG niet alleen handig, maar bespaart ook energie. De recent ontwikkelde ‘Smart Manager’ zorgt ervoor dat zo’n beetje alle huishoudelijke apparaten vanaf je telefoon zijn te besturen. Je kunt kijken wat er in je koelkast ligt en je televisie aan en uit zetten, maar bijvoorbeeld ook de status van je wasmachine checken! Ook het energieverbruik van elektrische apparaten is precies te volgen. In de toekomst zou het goed mogelijk kunnen zijn dat de ‘Smart Grid’ toepassing kan worden gebruikt; zo kun je elektrische apparaten zoals een vaatwasser of wasmachine zo instellen dat ze pas in werking treden als het energietarief het voordeligst is.

Samsung presenteerde een wasmachine en een droger die je ook als je niet thuis bent met een telefoon-applicatie kunt bedienen. De apparaten hebben een eigen Wifi-verbinding. Via de smartphone-applicatie kun je op deze manier precies instellen welk was- of droogprogramma je wilt starten en kun je volgen wat er in de machine gebeurt. Als een programma is afgerond, krijg je op je telefoon automatisch bericht. Dankzij deze applicatie kun je je machine op elk moment van de dag instellen; handig als je bijvoorbeeld wilt dat een was net klaar is als je uit je werk thuiskomt! De app is op dit moment verkrijgbaar voor de Samsung Galaxy S2, maar wordt ook beschikbaar gemaakt voor andere smartphones zoals de iPhone 4s. Met eigen ogen bekijken? Bekijk het filmpje hieronder voor een demonstratie!

Leave a Reply